+36 96 510 170 iskola@peterfy.hu

Játsszunk fizikát!

2024. jún. 10

Már tavaly is sikerült eljutnunk a háromfordulós kísérletezős fizikaverseny díjkiosztójára, ami Szegeden került megrendezésre. Idén újra indultunk a versenyen, hiszen legutóbb igazán élvezetesnek bizonyult számunkra.

Egy új csapattaggal bővült korábbi párosunk, ami a kísérletek mélyebb vizsgálatát segítette, így ebben az évben is sikerült eljutnunk Szegedre, a díjkiosztóra, aminek önfeledten örültünk.

Ezúttal kísérletet is kellett bemutatnunk a többi versenyzőnek és a megjelent hallgatóságnak. Legnagyobb örömünkre, Ernő bácsi most is készült programokkal. Voltunk az ELI ALPS lézer-kutatóközpontban, ahol meglepő információkkal bővült a tudásunk. Ezután tartottunk egy rapid városnézést, és ellátogattunk a Szegedi Tudományegyetem egyik kémia laborjába, mert a csapat inkább kémiás, mint fizikás. Végül részt vettünk a díjkiosztón, ami után megvendégeltek minket aprósüteményekkel.

Ötkor indultunk és éjfélre értünk haza, de teljesen megérte! Köszönöm a Tanár Úrnak, hogy idén is felejthetetlenné tette ezt a napot, valamint Dorcinak és Barnának, amiért annyit segítettek! Hálás vagyok ezért az élményért!

Horváth Helka 10.b

 

Közelgő események

[MEC id=”1289″]

Elérhetőség

+36 96 510 170
iskola[at]peterfy.hu
Péterfy Sándor utca 2

9025  Győr Magyarország

OM-kód: 030546

Vezetőség

Igazgató lelkész: Vancsai József
Igazgató: Kolarovszki Zoltán
Igazgatóhelyettes: Győryné Timár Henriette
Igazgatóhelyettes: Murányi Péter
Igazgatóhelyettes: Marekné Stubán Beáta
Óvodavezető: Tóthné Szebeni Gyöngyi
Gazdasági vezető: Hujber Krisztina