+36 96 510 170 iskola@peterfy.hu

Húsvéti Fehérke koncert a templomban

2024. márc. 26

A húsvét előtti időszaknak meghatározó része óvodásaink életében, Fehérke története. A kis bárány heteken át kísér bennünket a böjti időszakban. Észrevétlenül, csendesen érkezik a mindennapjainkba és tanít kicsit, nagyot. A történetet naponta, fejezetről, fejezetre haladva hallják a gyerekek alvás előtt, hogy aztán a játékidőben jelenjen meg gazdag szerepjáték formájában. Ennek az időszaknak szép lezárása minden évben a húsvéti Fehérke koncert, melynek a templomunk ad otthont.

Az idei év koncertje rendhagyó volt. A végzős – 12 /VIII – osztály hangszeres és énekes kíséretével szólalt meg és kelt életre a történet. Az alkalom, egy sok éven át tartó kapcsolatnak a lezárása is volt, hiszen a mostani végzősök, köztük sok volt óvodásunkkal, évről, évre jöttek hozzánk betlehemezni, énekelni a gyerekek és felnőttek legnagyobb örömére.

Megható volt nekünk óvó néniknek, a sok fiatal, felnőttel együtt énekelni. Aki ott volt a templomban velünk, az érezhette, hogy ez több volt, mint egy koncert! Az óvodába visszatérve a gyerekek kérdezték: Ott volt Jézus? Ő, szólt hozzánk?

 

Igen! Ezen a délelőttön, Ő szólt mindannyiunkhoz!

Életre szóló emlék és élmény marad!

Közelgő események

[MEC id=”1289″]

Elérhetőség

+36 96 510 170
iskola[at]peterfy.hu
Péterfy Sándor utca 2

9025  Győr Magyarország

OM-kód: 030546

Vezetőség

Igazgató lelkész: Vancsai József
Igazgató: Kolarovszki Zoltán
Igazgatóhelyettes: Győryné Timár Henriette
Igazgatóhelyettes: Murányi Péter
Igazgatóhelyettes: Marekné Stubán Beáta
Óvodavezető: Tóthné Szebeni Gyöngyi
Gazdasági vezető: Hujber Krisztina