+36 96 510 170 iskola@peterfy.hu

Győri Klíma Expo látogatás

2024. okt. 4

A múlt pénteken a 3.b és 3.a osztállyal a Győri Klíma Expot látogattuk meg az Olimpiai Sport Parkban.

 

A csarnokba belépve kisebb embertömeg fogadott bennünket. Az Expo standjai a küzdőtéren voltak berendezve. Széles körben tárult elénk, hogyan
tudjuk megóvni Földünket a sok hulladék által okozott veszélytől. Attól a hulladéktól, amit mi képzünk.A bemutatás és érzékenyítés profi eszközökkel történt. Sokféle Lego robotot próbálhattak ki a gyerekek. Látták, ahogy a szemetet külön válogatják, elviszik a hulladék központokba, ott feldolgozzák stb. Mindenbe betekinthettek. Mindemellett a környezet védelmére is felhívták a figyelmet: pl. mesét olvastak fel nekik, mely az erdőről szólt, ezután kérdéseket tettek fel és apró kis textil zsákokban különböző gyógynövényeket lehetett szagolgatni, rájönni mi a nevük. Vagy éppen állat lábnyomokat kellett az állat képéhez társítani. Kőzeteket lehetett megtekinteni mikroszkóp alatt. És ez csak egy része volt az exponak!
Kedves fogadtatásban volt részünk és azonnal hívtak minket a különböző standokhoz. Az osztályok olyan gyorsan dolgoztak, hogy öt pecsétet is sikerült szerezniük, így ajándékot választhattak: egy műanyag, újrahasznosított szemetes kukát, textil tolltartót – természetesen használt anyagból elkészítve, illetve poháralátétet.
Mindenképpen javasoljuk, hogy a jövőben a többi osztály is tekintse meg ezt a nagyszerű kiállítást!
Szeretettel: Edit néni, Zsófi néni

Közelgő események

okt 27
08:30 - 09:30

5-8. évfolyam istentisztelet

No event found!

Elérhetőség

+36 96 510 170
iskola[at]peterfy.hu
Péterfy Sándor utca 2

9025  Győr Magyarország

OM-kód: 030546

Vezetőség

Igazgató lelkész: Vancsai József
Igazgató: Kolarovszki Zoltán
Igazgatóhelyettes: Győryné Timár Henriette
Igazgatóhelyettes: Murányi Péter
Igazgatóhelyettes: Marekné Stubán Beáta
Óvodavezető: Tóthné Szebeni Gyöngyi
Gazdasági vezető: Hujber Krisztina