A kenyér világnapja október 16-a. Erre az alkalomra a Győri Nemzeti Agrár Kamara rajzpályázatot írt ki gyermekek részére. Ennek apropóján az idei évben kiemelt figyelmet szenteltünk a mindennapi betevőnknek, a kenyérnek.
Az iskola könyvtárában, Éva néni készült nekünk előadással. Aratástól a búza őrlésén át végig követhettük a folyamatot a kenyér sütéséig. Megismerkedtek nagycsoportosaink, milyen módon vetettek és arattak a régi időkben. Éva néni meglepetése: Mátyás király kenyere, a magyar népmese sorozatból. Ezt a mesét a gyerekeknek az oviban előző nap meséltem. Most ’aha’ élményként élték meg a mesét. Könyvet kölcsönöztünk, a könyvtárból, amiben képes és írott formában is találkoztak a gyerekek azokkal az ismeretekkel, melyet a kisfilmben láttak. ’Búzaszemtől a kenyérig’ kísértük végig a folyamatot az oviban is, ahol tapasztalás útján találkoztak a gyerekek a finomliszttel, rétesliszttel, búzadarával. Közösen készítettünk kenyeret, sajnos elsőre nem sikerült a sütésünk, de másnap otthon sütött kenyérrel kárpótoltam a gyerekeket.

