+36 96 510 170 iskola@peterfy.hu

Budapest, Budapest

2024. okt. 8

Élménybeszámoló

 Elhatároztuk, hogy 4. osztály elején Budapestre kirándulunk.

Október 3-án busszal elindult a két osztály (4.a és a 4.c.) a főváros felé. A programban szerepelt Magyarország kulturális értékeinek megtekintése a történelmi hagyományokat figyelembe véve (Országház, Szent István Bazilika). Fontos volt, hogy a gyermekek a mai valóságot is lássák, ezért a Minipoliszba is ellátogattunk. A nap zárásaként a Pénzmúzeumot sem hagytuk ki, ahol a diákok megismerhették a régi fizető eszközöket és interaktív foglalkozáson vehettek részt.

Az élményekről pedig beszéljenek ők!

Nagyon tetszett az Országházban a Szent Korona. Először azt hittem, hogy az őrök nem élnek, de amikor megláttam, hogy az egyiknek mozog a szeme, nagyon megijedtem.  Később rájöttem, hogy az őrök élnek. (Kovács Levente 4. a)

Az Országház nagyon színes és díszes volt. Sok érdekességet tudtam meg róla. Meglepett, hogy a villanyszerelők, hogyan tudják kicserélni az égőket a csillárból. Nagyon bátrak! (Murányi Dorottya 4.a)

Nagyon tetszett a Pénzmúzeum. Tetszett a két robot, lehetett velük viccesen beszélgetni. Tetszett az aranytömb, amit meg lehetett emelni. (Sipos András 4. a)

A Szent István Bazilikát a szüleimnek is látnia kellett volna! Csodálatos hely! A mamám, hogy örült volna neki! (Szabó Anna 4. a)

Megnéztük a Szent Jobbot. Nekem nagyon tetszett. Olyan szép volt itt minden!  (Rácz-Haklik István 4.a)

A Minipolisz, óóó…. ! Olyan szívesen elmennék még egyszer! (Ring Borbála 4.a)

Nekem a legjobb élményem a Minipoliszban volt. Azon belül a Rádió 1 állomás. Rengeteg zene közül lehetett választani. Oda vissza szeretnék menni. (Berkes Miklós 4.a)

A Pénzmúzeumban hallott előadás nagyon érdekes volt. Különleges volt Kópéval és Manival, a robotokkal megismerkedni, akik a kérdéseinkre tudtak válaszolni. (Nagy Blanka 4.c),

Nekem a Minipolisz tetszett a legjobban, mert egy pár órára felnőtt lehettem. (Böröcz Bíborka 4.c)

A Pénzmúzeumban a fényes aranyfonal tetszett, mert az vezetett végig bennünket az érdekességeken. (Rácz Lilla 4.c)

A legjobban a Pénzmúzeum tetszett, amikor a vezető megvilágította a pénzt és csuda dolgokat láttam! A robotok nagyon kedvesek voltak. (Dávid Boglárka 4.c)

Nekem az Országházban a korona, a jogar és a kard tetszett. Még soha nem láttam ilyen szépet! (Tibold Dorina 4.c)

Az tetszett, hogy a Pénzmúzeumban a saját pénzemet, a Fabatkát megcsinálhattam. Láttam pengőt, dénárokat, ezüstpénzeket. Újra elmennék még egyszer. (Tóth Zétény 4.c) 

 

Közelgő események

okt 27
08:30 - 09:30

5-8. évfolyam istentisztelet

No event found!

Elérhetőség

+36 96 510 170
iskola[at]peterfy.hu
Péterfy Sándor utca 2

9025  Győr Magyarország

OM-kód: 030546

Vezetőség

Igazgató lelkész: Vancsai József
Igazgató: Kolarovszki Zoltán
Igazgatóhelyettes: Győryné Timár Henriette
Igazgatóhelyettes: Murányi Péter
Igazgatóhelyettes: Marekné Stubán Beáta
Óvodavezető: Tóthné Szebeni Gyöngyi
Gazdasági vezető: Hujber Krisztina